Familiebehandling

Et Familiebehandlingsforløb planlægges og iværksættes altid i samarbejde med myndigheden og borgeren, og med en Handleplan som styrende for forløbet.

Årsagerne til at indlede Familiebehandlingsforløb kan være mange.

En familie kan være ramt af somatisk eller psykisk sygdom, lidt tab, have nedsat funktion, forældre eller børn kan have særlige behov eller der kan være andre kriser – alt sammen forhold som kan have stor betydning for en families trivsel og børnenes grundvilkår.  

​Børn- unge- og deres forældre er hovedaktører i eget liv, med ret til inddragelse i alle processer. Familiesamarbejde er kendetegnet ved komplekse problemstillinger, hvor børn og deres nære voksne gensidigt påvirker en familiens trivsel samt mulighed for forandring og udvikling. Vi har fokus på realtionsarbejdet, og at problematikker hos et familiemedlem, ikke kan ses løsrevet fra familien og netværket omkring familien. 

Vi har specialiseret viden og særlig faglige- og personlige kompetencer som Familiebehandlere- og psykoterapeuter.

Vi er derfor i stand til at facilitere progressive familiebehandlingsprocesser med inddragelse af børn- unge- og deres forældre. Samt både at kunne forstå- medtænke- og inddrage de intrapersonelle problematikker, udviklingspsykologiske forståelse, perspektiver tilknytningsmønsters betydning, neuroaffektiv udviklingspsykologi og psykopatologi. Alt for at bidrage til at styrke familiens ressourcer og sociale mobilitet.

Et familiebehandlingsforløb kan have flere formål:

  • Det kan være myndighedens ønske om et afklarende forløb, hvor målet er at synliggøre en familiens ressourcer og evt. begrænsninger på et dybere funktionelt og psykologisk niveau. Så der efterfølgende vil kunne bibringes den mest konstruktive støtte.
  • Støtte og vejledning af forældre til udvikling af deres forældreskab og forældreansvar.
  • Praktisk- pædagogisk støtte i familiens hverdag og dynamik, enten imens der sker forandringer i familiens vilkår, eller kompenserende over tid hvis forældrenes muligheder skulle være varigt nedsat.
  • Støtte familien til kontakt med øvrige samarbejdspartnere.
  • Støtte til børn- og unge i familiens dynamik, eller individuelt til udvikling af egen intrigeret – via supplerende jegstøttende stimuli.
  • Professionel kontaktperson.
  • Familie- eller individuel terapeutiske forløb.
  • Organisering og gennemførelse af samvær mellem adskilte børn og forældre.
  • Støtte til selvstændiggørelse af de ældste unge i egen bolig, uddannelse, arbejde og livsførelse.

Firmainformation

LEV-SELV ApS

CVR-nummer: 33361025

Torvegade 1, 3., 5000 Odense C

Klik her for rutevejledning

Vores familiebehandlere uddannes på Kempler Instituttet, hvis overordnede mål er at uddanne og efteruddanne professionelle i arbejdet med relationskompetence.