Familiebehandling

Et familiebehandlingsforløb planlægges og iværksættes altid i samarbejde med myndigheden og borgeren og typisk med en handleplan, som er styrende for forløbet.

Årsagerne til at indlede familiebehandlingsforløb kan være mange. En familie kan være ramt af somatisk eller psykisk sygdom, lidt tab, have nedsat funktion, forældre eller børn kan have særlige behov, eller der kan være andre kriser – alt sammen er forhold, som kan have stor betydning for families trivsel og børnenes grundvilkår.

Børn- unge- og deres forældre er hovedaktører i eget liv, med ret til inddragelse i alle processer. Familiesamarbejde er kendetegnet ved komplekse problemstillinger, hvor børn og deres nære voksne gensidigt påvirker familiens trivsel. Vi fokuserer her på muligheden for forandring og udvikling. Vi har fokus på relations arbejdet, og at problematikker hos et familiemedlem ikke kan ses løsrevet fra familien og netværket omkring familien.

Vi har specialiseret viden og særlig faglige- og personlige kompetencer som familiebehandlere- og psykoterapeuter. 

Vi er i stand til at facilitere progressive familiebehandlingsprocesser med inddragelse af børn, unge og deres forældre samt forstå medtænke og inddrage intrapersonelle problematikker og udviklingspsykologisk forståelse. Vi er kvalificerede til at perspektivere tilknytningsmønsters betydning, neuroaffektiv udviklingspsykologi og psykopatologi.  

Alt for at bidrage til at styrke familiens ressourcer og sociale mobilitet.

​Et familiebehandlingsforløb kan have flere formål:

  • Det kan være myndighedens ønske om et afklarende forløb, hvor målet er at synliggøre en families ressourcer og evt. begrænsninger på et dybere funktionelt og psykologisk niveau, så der efterfølgende kan bibringes den mest konstruktive støtte.
  • Støtte og vejledning af forældre til udvikling af deres forældreskab og forældreansvar.
  • Praktisk- pædagogisk støtte i familiens hverdag og dynamik, enten imens der sker forandringer i familiens vilkår eller kompenserende over tid, hvis forældrenes muligheder skulle være varigt nedsat.
  • Støtte familien til kontakt med øvrige samarbejdspartnere.
  • Støtte til børn- og unge i familiens dynamik, eller individuelt til udvikling af egen intrigeret – via supplerende jeg-støttende stimuli.
  • Familie- eller individuel terapeutiske forløb.​

Derfor vælges Lev-Selv​

Indsats i stedet for anbringelse

Vores indsats skal bidrage til, at familien er i harmoni via den rette afklaring, støtte og træning.

Støtte til unge

Vi skaber udvikling hos den unge med pædagogisk, terapeutisk og praktisk støtte.

Skriv til os

For yderligere information eller spørgsmål - udfyld vores formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Du modtager svar fra os hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

Kort om Lev-Selv

Vi har mere end 25 års erfaring, hvor vi har samarbejdet med forvaltninger, regioner, institutioner, virksomheder, skoler, børn og unge samt familier. 

Teamet består af dygtige behandlere med stærke kompetencer indenfor hver deres fagområde.


​CVR: 33361025

Vores familiebehandlere uddannes på Kempler Instituttet, hvis overordnede mål er at uddanne og efteruddanne professionelle i arbejdet med relationskompetence.